Partner in beeld: Richard Jongeneelen

Hoi Richard, kun je jezelf voorstellen?  

Ik ben Richard, 55 jaar, getrouwd met Yvonne en wij hebben 2 leuke volwassen zoons. Wij wonen aan de rand van de prachtige binnenstad van Delft en daar ben ik regelmatig te vinden. Daarnaast sport ik meerdere keren per week bij Mifit en speel ongeveer 1 keer per week golf op onder andere golfbaan Delfland. Ik ben mijn opleiding tot timmerman begonnen op het VMBO en daarna heb ik verschillende (avond)opleidingen gevolgd en uiteindelijk het ondernemersdiploma. In de tussentijd heb ik bij verschillende bouwbedrijven in de uitvoering ervaring opgedaan en op kantoor kansen gepakt. Bijna 20 jaar terug heb ik de sprong gewaagd: ik ben mijn eigen bedrijf ‘SKN bouw’ begonnen.  

Het ondernemen doe ik met veel plezier en ik vind het heel leuk om projecten te realiseren en om samen toe te werken naar een mooi resultaat. Samen met de opdrachtgevers en bouwpartners kijk ik met zekere trots naar het resultaat en de weg hiernaar toe. 

Waar kunnen mensen jou voor bellen?  

Als je het aan mijn vrouw Yvonne zou vragen; te veel! Soms zeg ik thuis nog wel eens als ik naar mijn agenda kijk … De Coronatijd was zo gek nog niet! Maar ja, meer stilzitten lukt mij nog niet en ik krijg energie van onder de mensen zijn. Mensen kunnen mij bellen om met hen mee te denken, anders naar zaken te laten kijken en om met elkaar iets moois te realiseren. Dit mag bouw-gerelateerd zijn als het om SKN bouw gaat maar zeker ook daarbuiten. 

Waarom ben je partner geworden van Werkwaardig?  

Omdat wij als SKN Bouw, een sociaal bedrijf zijn. Ons kantoor zit in Zoetermeer, maar de afgelopen jaren zijn wij meer in Delft en directe omgeving werkzaamheden gaan uitvoeren. Dan vind ik het ook logisch dat je op andere wijze je bijdrage levert waaronder in het sociale domein. Door het netwerk van Werkwaardig kom ik met ondernemers in contact waarmee je kan sparren en ervaringen kunt delen. Zo inspireer je elkaar. 

Wat kan Werkwaardig volgens jou toevoegen aan inclusief ondernemen? 

Als ik me in dit geval richt op de mensen dan zou ik zeggen bedrijven met elkaar verbinden, stages organiseren zodat de groep mensen in de maatschappij die andere aandacht nodig heeft, meer zichtbaar wordt en weer mee kunnen doen.  

Wat kan SKN bouw voor partners van Werkwaardig betekenen?  

Wij doen verbouw, renovatie en onderhoud voor veelal zakelijke opdrachtgevers in de zorg, voor kantoren, bij scholen, productiebedrijven, overheden en dit doen we met 25 enthousiaste collega’s waaronder leerlingen en stagelopers. Elke zakelijke opdrachtgever is welkom bij SKN Bouw om met elkaar tot een mooi bouwproject te komen. 

Met welke partner van Werkwaardig wil jij koffiedrinken?  

Afgelopen jaren heb ik samen met Femke en Anne van de Firma van Buiten samengewerkt om hun droom te realiseren in de TU wijk. Dus ja, ik zou graag koffiedrinken bij de Firma van Buiten. Doordat we werken voor een aantal grote regionale zorginstellingen hebben we ook daar kennis en kunde opgedaan. Ik zou graag een kop koffie willen drinken met een bestuurder van Fonteynenburg om te horen voor welke uitdagingen zij de komende jaren met hun doelgroep komen te staan.