Nieuw bestuurslid: Nicolet Dukker

We hebben er een nieuw bestuurslid bij: Nicolet Dukker van afvalinzamelingsbedrijf Avalex. We stellen haar graag even aan je voor!

Kun je jezelf voorstellen?

Ik ben Nicolet Dukker. Ik kom oorspronkelijk uit Schipluiden en woon sinds mijn studietijd in Delft. Nu woon ik er samen met mijn gezin. Ik vind het een super fijne stad om te wonen, ik ga dan ook regelmatig uit eten of naar de theaters in de stad. Of gewoon lekker een stuk lopen, er is altijd wel wat te doen! Ik vind het ook erg leuk om nu weer in de eigen regio te werken. Hiervoor werkte ik bij de Rijksoverheid in verschillende functies. Mijn laatste baan daar was directeur van de Rijksschoonmaakorganisatie. Ook een organisatie waarbij we veel konden betekenen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Wat is je huidige functie?

Ik ben sinds september 2019 secretaris directeur van Avalex. Dat betekent dat ik het bestuur ondersteun in hun rol als eigenaren van Avalex en anderzijds verantwoordelijk ben voor de aansturing van de organisatie zelf. Het bestuur bestaat uit zes wethouders van de Avalex gemeenten.

MVO staat hoog op de agenda van Avalex. Op welke manier geven jullie hier concrete invulling aan?

Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit in de kern van Avalex. Wij zamelen afval in, niet alleen als dienstverlening voor alle inwoners van de gemeenten waarvoor we werken, maar vooral ook omdat afval rijk aan grondstoffen is. Door goed gescheiden afval op te halen dragen we bij aan een duurzame samenleving met steeds minder verspilling van kostbare grondstoffen.
Dit betekent dat we ook als bedrijf goed kijken naar onze eigen foot-print. Daarnaast geven we voorlichting op scholen over afvalscheiding en preventie. We vinden het belangrijk om hier al jong mee te beginnen en zien ook dat jongeren de ambassadeurs voor afvalscheiding zijn in hun gezinnen.
Tevens willen we voor onze medewerkers een maatschappelijk verantwoorde onderneming zijn. Voor hen zijn we gericht bezig met duurzame inzetbaarheid. We investeren bijvoorbeeld veel in opleidingen. Medewerkers beginnen veelal als belader en kunnen bij ons groeien, omdat ze chauffeursopleidingen en MBO-opleidingen kunnen volgen.

Wat kan Avalex voor de partners van Werkwaardig betekenen?

Avalex is een mooi logistiek bedrijf met veel ervaring, ook in het opleiden van medewerkers, die niet altijd met de juiste papieren op de arbeidsmarkt zijn gestart. Die ervaring en kennis delen we graag.

Sinds eind vorig jaar maak je onderdeel uit van het bestuur van Werkwaardig. Wat is voor jou de reden geweest om ‘ja’ te zeggen tegen deze bestuursfunctie?

Vanuit mijn vorige baan bij de Rijksschoonmaakorganisatie heb ik veel gewerkt met participanten en zat ik dicht bij de beleidsmakers op dit gebied. Ik heb gezien hoe veel betekenis het heeft om mensen weer een gezonde baan te kunnen bieden, maar ook hoe complex het kan zijn voor een organisatie om dit goed te regelen en te begeleiden. Werkwaardig is voor mij een belangrijk initiatief om hierover kennis te delen om dit goed te kunnen uitvoeren. Juist deze groep medewerkers moeten we extra ondersteunen. Alle hulp die we elkaar kunnen bieden is meer dan welkom.

Maak af: Werkwaardig is voor mij…

… een belangrijk initiatief voor kennisdelen en ontmoeting. Waar je als aangesloten organisatie niet alleen je voordeel mee doet, maar ook geweldige nieuwe mensen en wellicht toekomstige collega’s ontmoet. Collega’s die je wellicht niet zo snel op je pad zou tegenkomen, maar voor wie het des te belangrijker is dat we ze een kans bieden.