,

Partner in beeld: Hélène van Mil

Hélène van Mil van WWZ Haaglanden stelt zich voor

Hallo Hélène, kun je jezelf voorstellen?

Ik ben Hélène van Mil, 50 jaar jong en directeur van adviesbureau WWZ Haaglanden. Daarnaast ben ik ook adviseur, projectleider en doe ik nog allerlei werkzaamheden binnen het bedrijf. Omdat ik graag mensen help en ervan overtuigd ben dat samenwerken leidt tot betere zorg, ben ik 15 jaar geleden begonnen met WWZ Haaglanden. Daar geven ik en mijn team advies binnen het sociaal en medisch domein.

Op gebied van zorg, werk en jeugdhulp verandert er elk jaar veel. Dit vraagt om een vernieuwende manier van werken en een soepele samenwerking met partners en partijen. WWZ Haaglanden adviseert en helpt om deze veranderingen te implementeren in de organisatie. Dat is ontzettend belangrijk. Zo blijft de kwaliteit van de zorg gewaarborgd.

Waar kunnen mensen jou voor bellen?

Voor een heleboel! Ik help anderen graag. Mensen mogen mij altijd benaderen voor advies. Maar ook om mee te denken over een leuke sociale activiteit zoals bij Werkwaardig. Ik ben altijd bereid om vrijwillig te sparren en te verbinden.

Vorig jaar deed ik mee aan een waanzinnig leuke actie, ‘spring maar achterop’. Tijdens deze doe-activiteit gingen leden van Werkwaardig samen met mensen die extra steun nodig hadden om een baan te vinden fietsen op een tandem langs verschillende bedrijven. Ik fietste samen met Shirley, een ontzettend lieve en gemotiveerde meid, die moeite had haar kwaliteiten in te zien en het daarom ook moeite had met het schrijven van een CV. Tijdens onze tandemfietstocht kroop ze helemaal uit haar schulp. Nadat we uitgefietst waren, had ze een baan!

Waarom ben je partner geworden van Werkwaardig?

Ik ben partner geworden van Werkwaardig omdat ik erg geloof in verbinding. Ik vind de verbinding leggen tussen bedrijven en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt ontzettend belangrijk. Mijn visie sluit volledig aan op die van Werkwaardig.

“Ik ben een verbinder pur sang.”

Op welke manier kan Werkwaardig volgens jou iets toevoegen aan inclusief ondernemen?

Wat ik zo goed vind aan Werkwaardig is dat ze veel nadruk leggen op kennis delen. Kennis die bedrijven zonder Werkwaardig niet hadden opgedaan. De kracht zit in het feit dat ze de kennis-sessies en masterclasses heel toegankelijk maken voor iedereen. Daarnaast is het een netwerk met gelijkgestemden die echt iets willen bijdragen aan inclusief ondernemen.

Wat kan WWZ Haaglanden voor partners van Werkwaardig betekenen?

Omdat WWZ Haaglanden een relatief klein bedrijf is, kunnen wij zelf geen mensen plaatsen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Wat wij wel kunnen is het koppelen van deze mensen aan andere opdracht- of werkgevers. Wij staan in verbinding met een heleboel opdrachtgevers die ervoor openstaan om deze mensen aan te nemen. Ook geven wij bedrijven graag advies bij het inzetten van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en vinden wij het ontzettend leuk om Werkwaardig te helpen met het organiseren van events.

Met welke partner van Werkwaardig wil jij graag nog eens koffie drinken?

Ik zou nog wel eens een kopje koffie willen drinken met Hanos. Het lijkt me interessant om met zo’n grote speler te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Omdat WWZ Haaglanden zelf geen nieuwe werknemers kan aannemen, kunnen wij wellicht de verbinder zijn tussen de mensen die werk zoeken en Hanos.