Een tweede kans – een nieuwe start

Het Werkwaardig Zomerevent bij partner Hoeve Biesland in Delfgauw, stond in het teken van ‘een (tweede) kans, een nieuwe start’. Met drie verhalen van doorzetters die zichzelf, ondanks tegenslag in hun leven, weer op de (werk)rit kregen.
Ruim 90 gasten verzamelden zich om geïnspireerd te worden en de zomer in te luiden. Het weer speelde goed mee. Na een korte terug- en vooruitblik op Werkwaardig activiteiten in de Ossenschuur was het tijd voor mooie verhalen.

Aanpakker
Op het podium namen Rob en Anne van de Firma van Buiten en Najib en Nicole van partner Asito plaats. Zowel Rob als Najib hebben een mooie kans gekregen bij deze bedrijven waardoor hun leven ten gunste is veranderd. Kansen pakken levert je veel op. Rob: “Ik wil nooit meer terug naar hoe het was, ik ben nu 68 jaar maar hoop nog heel lang bij de Firma van Buiten actief te zijn. Hier kan ik deelnemers informeren, zodat ze niet dezelfde fouten begaan die ik in mijn leven maakte.” Najib: ‘Als politiek vluchteling heb ik 16 jaar gewacht op een werkvergunning in Nederland. In Afghanistan was ik militair politie agent, hier in Nederland kreeg ik schoonmaakwerk aangeboden. Toch heb ik dit aangepakt. Werk is werk! Ik wilde absoluut geen uitkering. Nu ben ik de assistent van de regiomanager!”

Overlever
Hierna was het woord aan gastspreker Lou Snoek. Lou is een van de jongeren die de nieuwjaarsbrand in café de Hemel in Volendam heeft meegemaakt. Hij werd vervoerd naar een ziekenhuis in België en stond op de lijst van slachtoffers die het waarschijnlijk niet zouden overleven. Toch staat hij nu als positivo en inspirator te spreken op diverse podia. Over zijn weg naar herstel en naar de top van de Mont Blanc en de Kilimanjaro. Over doorzetten, vallen en weer opstaan, een tweede kans krijgen, letterlijk. Het publiek is muisstil; zijn verhaal doet iets met de gasten en zet ze tot nadenken.

De Firma van Buiten creëerde dit keer een heus food festival sfeertje. Onder het genot van muziek van DJ Rockalberti was het heerlijk toeven bij de koeientuin en werd er volop nagepraat en genetwerkt.

Interview met Najib en Nicole van Asito